logo heijblom

‘ Het pad leidt naar de kern, de essentie.  
Ook al kom je vele kronkels tegen, je kunt niet verdwalen.  
Wel stilstaan, teruglopen en vooruitgaan. ’

Heijblom Consultancy

Heijblom Consultancy is het bureau van mij, Arnold Heijblom. Ik heb ruim 11 jaar ervaring met loopbaan- en ontwikkelvraagstukken. Ik begeleid leidinggevenden en medewerkers, hoger en lager opgeleid. Zowel naar aanleiding van een gedwongen situatie, zoals ontslag, arbeidsongeschiktheid of herplaatsing, als in een vrijwillige setting, bijvoorbeeld: ontwikkeling of heroriëntatie. Ik heb zicht op diverse banen in profit en non-profit organisaties en de functie-eisen. Ik heb ruime ervaring met de toepassing van diverse begeleidingsinstrumenten (o.a. BZO, PAPI-I, MBTI®, Careerscan, Reflector® Big Five Personality) waarmee ik maatwerk kan bieden. Studiekeuzevragen kan ik met deze achtergrond en de kennis van opleidingen ook begeleiden.

Ik ben door het Career Management Instituut (CMI) gecertificeerd en ben Register Loopbaanprofessional op niveau B. (zie CMI-register). Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Noloc en ook daar opgenomen in het beroepsregister.

Ik kan sparringpartner zijn voor management en personeelsadviseurs en begeleider van medewerkers (individueel of groepsgewijs).
Ook degenen die zich voor studiekeuzevragen gesteld zien (leerling, student, ouder, mentor, decaan) kunnen bij mij terecht voor begeleiding.

Velen die mij kennen noemen mij integer, betrokken, zorgvuldig en betrouwbaar. Ik kan situaties goed doorzien en analyseren en weet wensen en mogelijkheden van zowel individu als organisatie met elkaar in verbinding te brengen.

Ik heb een juridische achtergrond (RU Leiden, 1983) en heb als districtsbestuurder en hoofd juridische dienst bij een vakbond gewerkt. Vervolgens als adviseur medezeggenschapsvraagstukken en als directiesecretaris bij een landelijk opererend bedrijf. Vanuit deze diverse functies heb ik ruime ervaring opgedaan met reorganisaties. Ik ben bekend met wat dat betekent voor leidinggevenden en voor medewerkers. Ik volg de ontwikkelingen in onderwijsland zorgvuldig.