logo heijblom

‘ Het pad leidt naar de kern, de essentie.  
Ook al kom je vele kronkels tegen, je kunt niet verdwalen.  
Wel stilstaan, teruglopen en vooruitgaan. ’

Voor decanen studiebegeleiders

Meestal kun je leerlingen/studenten goed van dienst zijn. Maar wat doe je wanneer je nu net die ene jongen of dat ene meisje treft, waarvan je weet dat die met een tien-minuten-gesprek niet geholpen is? Een tweede gesprekje? Doorverwijzen?

Heijblom Consultancy wil wel met u sparren over wat in een concreet geval het beste zou zijn. Wellicht heeft u daar al wel een beeld van, maar het is wel eens prettig om met iemand te praten die meer afstand tot een bepaalde situatie heeft, maar wel betrokken is. Twee komen op meer mogelijkheden dan één.

Mij is gebleken dat een belangrijke belemmering ligt in het niet weten wat hun persoonlijke natuurlijke voorkeur heeft. Jongeren zijn vooral bezig met het vinden van hun plek tussen en bij anderen in de samenleving en proberen daarbij veel houdingen uit. Met kans dat zij zicht kwijt raken op hun unieke en natuurlijke voorkeuren, hun specifieke persoonlijkheid. Ik kan helpen om dat weer in beeld te krijgen. En als dat inzicht er is, weten die jongeren hoe hun keuzeproces verloopt en welke informatie zij daarbij graag gebruiken.

Ook bij de voorbereiding op een informatieve bijeenkomst kunt u Heijblom Consultancy inschakelen. En als doorverwijzen aan de orde is, weet u mij nu ook te vinden.