logo heijblom

‘ Het pad leidt naar de kern, de essentie.  
Ook al kom je vele kronkels tegen, je kunt niet verdwalen.  
Wel stilstaan, teruglopen en vooruitgaan. ’

Over het labyrint

Bij Heijblom Consultancy past het beeldmerk van het labyrint, een weg die je hebt te gaan.
Het is een vorm waarin verbeeld is hoe een begeleidingstraject is, hoe je dat ervaren kunt: een zoektocht. Gelukkig niet in het wilde weg, maar langs een duidelijke lijn. Je wordt wel heen en weer geslingerd en raakt soms gedesoriënteerd, maar je komt er heus. Eerst op weg naar wat wezenlijk voor je is. En dan, met die kennis en inzichten, de wijde wereld weer in. Heijblom Consultancy begeleidt jou daarbij, in een tempo dat passend is.

Het labyrint staat voor de weg die je te gaan hebt. Het is geen doolhof, je kunt er niet verdwalen. Het is ook niet een moeilijke puzzel die je moet zien op te lossen. Een labyrint biedt een pad dat je kunt gaan en waar je ook kunt stilstaan, eens teruglopen en verder gaan. Het pad leidt naar de kern, ook al kom je vele kronkels tegen, vele malen 180` om, maar je komt bij de kern. Je hoeft alleen maar te blijven lopen. Vanuit de kern, jouw kern, kun je weer naar buiten waar vele aanknopingspunten zijn.

Labyrinten zijn al duizenden jaren bekend en in veel culturen in gebruik.
Het kent geen doodlopende paden of valse wendingen. De gelijkenis met de spiraalvorm staat in zijn algemeenheid voor energie. De wendingen van links naar rechts en weer terug, staan voor de veranderingen van zicht en inzicht die je gaandeweg gewaar wordt. Soms denk je bij de kern te komen, maar blijk je na de volgende wending er weer ver vanaf te raken. Maar als je geduldig voortgaat, zul je de kern bereiken.