logo heijblom

‘ Het pad leidt naar de kern, de essentie.  
Ook al kom je vele kronkels tegen, je kunt niet verdwalen.  
Wel stilstaan, teruglopen en vooruitgaan. ’

Voor scholieren en studenten

“Wat wil je later worden?”
Je kent die vraag vast wel. Van je opa, oma, oom of tante, of van zo’n onbekende mevrouw of mijnheer in de trein of de dierentuin toen je klein was. Maar nu stel jij jezelf die vraag. En als die vraag niet makkelijk te beantwoorden is, kan het op den duur een vraag worden die je liever maar snel negeert. Toch zal het fijn zijn als je er wel een beeld van hebt, ook al is het nog maar vaag. Het helpt je namelijk om koers te bepalen bij de keuzes die voor je liggen.

En als het einde van je huidige opleiding nadert of je decaan “zeurt” en je hebt geen antwoord? Of je hebt misschien al diverse testen gemaakt, maar je weet niet wat je met de uitslagen aanmoet, wat doe je dan? Willen, moeten, kunnen, mogen, ze spelen allemaal mee. Heel lastig.
Ook vragen als: ga ik verder leren?, wát dan?, waarvoor zou ik ‘t doen?,  kunnen wel “een dingetje” worden.

Heijblom Consultancy kan jou begeleiding bieden, zodat je:

  • zicht krijgt op wat je graag doet;
  • weet  wat jou energie, plezier geeft;
  • weet waarop je afknapt.

Je leert ontdekken welke manieren er zijn om keuzes te maken en gaat zien hoe “kiezen” bij jou werkt. Je gaat begrijpen waarom je de studiekeuze zo moeilijk vindt en krijgt tips om daarmee om te gaan. Je krijgt meer zicht op wat voor banen er zijn en welke bij jou zouden passen.

In een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we jouw vraag verkennen. Op basis van wat dan aan de orde komt, kan ik een voorstel doen voor de begeleiding die nodig lijkt.